Zijn kleine vernieuwingen van smartphones echt een probleem?

Schrijver: John Stephens
Datum Van Creatie: 27 Januari 2021
Updatedatum: 17 Kunnen 2024
Anonim
DEVRAN GAAT OP ZIJN ALLEREERSTE DATE! | VLOG #219
Video: DEVRAN GAAT OP ZIJN ALLEREERSTE DATE! | VLOG #219

Inhoud


Historisch is Sony de koning geweest van kleine vernieuwingen, vaak met bijna niets om het nieuwe model van het oude te onderscheiden. Met de onlangs aangekondigde 7T Pro neemt OnePlus een vergelijkbare positie in van kleine releases die geen ontwerpwijziging zien en heel weinig functies die verder gaan dan een kleine verhoging van de verwerkingssnelheid.

Het argument voor deze mid-cycle releases draait meestal om het idee dat consumenten de nieuwste specificaties en functies moeten kunnen krijgen zonder te hoeven wachten. Kleine vernieuwingen verkorten de ontwikkeltijden en stellen een OEM in staat om snel een telefoon te produceren met betere verwerkingskracht en een paar extra toeters en bellen.

Eerlijk gezegd ben ik het wel eens met de praktijk. De realiteit is dat de meeste consumenten slechts om de twee tot vier jaar een nieuwe telefoon kopen, het zijn alleen die van ons supernerds die jaarlijks (of meer) verfrissen. Als u klaar bent voor een nieuwe telefoon, zou u dan niet de absoluut beste specificaties en functies moeten kunnen krijgen die technologie kan leveren? Als je vast zit te wachten op de volgende jaarlijkse update, krijg je die optie niet.


Driemaandelijkse of halfjaarlijkse releases betekent dat u eerder de snelste processor, meer RAM en de nieuwste toeters en bellen krijgt. Zelfs consumenten die niet in het beste geïnteresseerd zijn, kunnen hiervan profiteren; kijk maar eens hoeveel de functies van budgettelefoons in een jaar kunnen veranderen. Vernieuwingen tijdens de middencyclus betekenen dat kopers van telefoons uit het middensegment sneller nieuwe functies kunnen zien, zoals nachtmodus, extra camera's en vingerafdrukscanners onder het display.

Ik realiseer me dat voor sommige mensen het idee is dat ze opgelicht zijn omdat ze een paar maanden geleden een telefoon hebben gekocht en nu is het verouderd. Maar is het echt? Het is nog steeds een goede telefoon, wat maakt het echt uit of er een marginaal beter model is? Niet om hard te zijn, maar het leven zit vol met grotere problemen dan dit, verzeker ik je.

PC's doen dit al een tijdje


Als u de pc-markt volgt, moet u erg gewend zijn aan het idee van meerdere SKU's en kleine vernieuwingen in laptops en desktops. Sommige van deze SKU's komen in één keer uit, andere druppelen maanden na de eerste lancering uit en zorgen voor een betere processor of een andere verwachte verbetering zoals een scherm met een hogere resolutie. Toegegeven, niet elke pc-fabrikant doet dit.

Voor bedrijven die zich richten op kleine verversingen en meerdere SKU's, is het idee dat consumenten een model kunnen vinden dat is aangepast aan hun behoeften wanneer het tijd is voor een upgrade. Aan de andere kant realiseer ik me dat het overstromen van de markt met meerdere modellen zijn nadelen heeft:

Verwarring bij de consument. De gemiddelde Joe / Jill weet niet welk model hij moet kopen en zal ofwel het goedkoopste model krijgen en het mogelijk haten omdat hij te zwak is, of ze kopen een overweldigd monster dat meer kost dan ze nodig hadden om alleen te gebruiken Bekijk Facebook.

Ontwerpinnovatie lijdt. Als het goed is om hetzelfde product meerdere keren per jaar of zelfs twee jaar opnieuw uit te geven, waarom moeten fabrikanten dan dingen veranderen qua ontwerp? Mijn Matebook X Pro ziet er bijvoorbeeld bijna identiek uit aan het model van vorig jaar. Ik vind dit echt geen probleem, maar ik begrijp dat sommige mensen gefrustreerd raken door trage ontwerpwisselcycli.

Het maakt het moeilijk om te weten wanneer te upgraden. Elke computernerd die ooit heeft gewinkeld voor een nieuwe laptop kent dit gevoel waarschijnlijk. Uw bestaande machine wordt een beetje lang in de tand, u wilt upgraden. Je begint rond te kijken en vindt een paar modellen die er geweldig uitzien, maar je weet dat een iteratieve update om de hoek ligt. Je zou kunnen wachten en mogelijk de betere krijgen, maar dan is een nog betere update een paar maanden later om de hoek! Ik veronderstel dat de eenvoudige oplossing is om je apparaat alleen te upgraden wanneer je dat echt nodig hebt, en je geen zorgen te maken over wat er daarna komt van het bedrijf. Voor sommigen van ons is dat moeilijk, ik weet het.

Ondanks deze nadelen, ben ik in orde met meerdere laptopopties. En echt, de nadelen zijn nogal subjectief. Als consument betekent meer SKU's ook dat u het mooiste model kunt hebben, maar kosten kunt besparen door enkele specificaties en toeters en bellen te verminderen die u nooit zou gebruiken. Uiteraard geldt dit niet zoveel voor de smartphonewereld in zijn huidige staat, maar persoonlijk zou het goed zijn als ik meer SKU's van telefoonreleases van Samsung, OnePlus en anderen zou zien als het meer keuze van de consument betekende.

Oké, dus dit werkt voor de pc-industrie. Fans van smartphones klagen echter over kleine versjes, maar wat is het echte probleem? Ik zou zeggen dat het marketing is.

Laptopfabrikanten maken doorgaans geen groot deel uit kleine vernieuwingen of meerdere SKU's

Vele malen wanneer een nieuwe laptopreeks wordt aangekondigd, zal de fabrikant deze aankondigen op een evenement zoals CES, IFA of Computex in tegenstelling tot een groot exclusief spectaculair PR-evenement. Sommige grote honden (zoals Apple) hebben nog steeds speciale evenementen voor het nieuwe hoofdmodel in een laptoplijn, maar je zult meestal geen nieuw evenement zien elke keer dat ze een kleine geüpgradede SKU uitbrengen.

De Lenovo Yoga C630 werd bijvoorbeeld aangekondigd rond IFA van 2018 en op dat moment sprak het bedrijf over meerdere versies, waaronder een met een 4K-scherm dat later zou worden verzonden. En dat is precies wat er gebeurde. Het basismodel Yoga C630 wordt geleverd met een 1080p-paneel en een geüpgraded model met 4K en een paar extra's die maanden later stilletjes werden gelanceerd met heel weinig fanfare voorbij een eenvoudig persbericht.

In de smartphonewereld zou een kleine verversing met een hogere resolutie en een iets snellere weergave voldoende reden zijn voor een persevenement die het als de nieuwste en beste noemt. Dit schept bepaalde verwachtingen van consumenten en fans. En wanneer het resultaat een kleine upgrade is (zoals de 7T Pro), kan dit tot teleurstelling leiden. Als je het OnePlus-evenement van gisteren bekijkt, zul je zien dat meerdere exemplaren van OnePlus met hyperbool en marketing spreken om de 7T Pro als het beste ooit te laten klinken. En echt, het is een upgrade maar het is een kleine. Waarom hebben bedrijven de behoefte dingen te doorverkopen?

OEM's moeten stoppen met het overtypen van hun apparaten, vooral als het een kleine ugprade is

Ik geloof dat kleine verversingen beter zouden worden omarmd als het stille upgrades waren of op zijn minst conservatiever op de markt werden gebracht. Een goed voorbeeld hiervan is de Nintendo Switch. Hoewel Nintendo de Nintendo Switch Lite zwaar op de markt heeft gebracht om het als een moderne vervanging voor de 3DS te factureren, ging het met de Nintendo Switch HAC-001 (-01) veel rustiger om.

Onlangs is Nintendo begonnen met het vervangen van originele Switch-hardware door deze nieuwe SKU. Het beschikt over een grotere batterij die enkele uren batterijlevensduur toevoegt en een iets snellere Mariko-versie van de Tegra X1-processor. En toch was er geen fanfare of zelfs maar een basispersbericht. De enige manier om te weten dat de nieuwe Switch nieuw is, is door de bijgewerkte doosafbeelding. Dat is de manier om later een betere ervaring te bieden zonder de consument per se lastig te vallen. Dat heeft natuurlijk ook een wisselwerking, maar mijn punt is dat marketing de echte vijand is.

De OnePlus 7T Pro had gemakkelijk samen met de OnePlus 7 kunnen worden aangekondigd, ondanks het feit dat elke telefoon naar iets andere regio's kwam. Ze hadden beide modellen tegelijkertijd wat bekendheid kunnen geven en eenvoudig gezegd dat de 7T Pro iets later op de markt zou komen. Als we ons in zo'n korte tijd veel persevenementen geven, voelt het gewoon als marketingoverkilling.

Smartphones moeten ophouden statussymbolen te zijn

Naarmate de smartphonemarkt verder verzadigd raakt en de noodzaak om te upgraden uitglijdt van elke 2-4 jaar naar elke 4-5 jaar en daarna, vermoed ik dat fabrikanten van smartphones minder zullen uitgeven aan marketing- en persevenementen. En om een ​​zo breed mogelijk publiek te bereiken, kunnen deze bedrijven zelfs de inspiratiecyclus van de pc inschakelen.

Stille updates of minder agressieve marketing kunnen kleinere releases acceptabeler maken. Maar eigenlijk denk ik dat het ook tijd is om smartphones als statussymbool los te laten. Op dit moment denk ik dat sommige tegen frequente vernieuwingen zijn omdat ze de status van hun telefoon devalueren. Het is een hulpmiddel en ja, het kan fungeren als een uitdrukking van je eigen smaak en persoonlijkheid, maar het hebben van de nieuwste en beste maakt je niet beter dan de persoon die die verouderde eerste-generatie Google Pixel rockt. We hebben allemaal verschillende prioriteiten, mensen.

Oké, dus dat is de mening van één man. Wat vind je van kleine verversingen? Heb je een hekel aan het idee of ben je het ermee eens dat marketing het echte probleem is? Ik hoor graag je gedachten in de reacties.

Al we onze lezer vragen ergen op te temmen, i het meetal een vrij krappe race, met zoveel meningen en voorkeuren in het pel. Niet toen we je vroegen om te temmen op je favoriete Chromebook-releae va...

Winnaar bekendgemaakt: Wow, wat een aardverchuiving! Met meer dan 5.000 uitgebrachte temmen wa het chrijven aan de muur heel duidelijk: je favoriete Chromebook tot nu toe wa de Au Chromebook Flip C434...

Verse Artikelen